Ситуація з електропостачанням в Україні залишається складною. І хоча останнім часом світло у будинках українців відключають все рідше, країна продовжує перебувати у стані війни та регулярно страждає від обстрілів. Дуже часто ворог вибирає в якості мішені об’єкти критичної інфраструктури, включаючи енергетичні, а тому без електроенергії можна залишитися будь-якої миті. Щоб несподіване відключення світла не застало зненацька і не доставило проблем бажано існують не тільки павербанки, а й потужні зарядні станції, що дозволяють заживити значно ширше коло пристроїв. Однією з таких є EcoFlow Delta 2, про яку ми сьогодні розповімо.

Станція оснащена батареєю ємністю 1024 Вт•год із літій-залізо-фосфатних акумуляторів. У комплекті три кабелі – для підключення до мережі змінного струму, до гнізда прикурювача автомобіля та для підключення навантажень зі штирковими роз’ємами, а також документація. Корпус зроблений із міцного пластику із двома зручними ручками, а переносити Delta 2 при вазі у 12 кілограмів можна і однією рукою.

До електростанції можна підключати різні навантаження з живленням як від змінного, так і від постійного струму. Нижче однієї з ручок розташовується кольоровий РК-екран, на якому великими цифрами показано оцінку часу в годинах чи хвилинах – або до вимкнення при поточному рівні навантаження в режимі розряду, або до закінчення заряду. Крім того, відображаються рівень заряду у відсотках та на круговій діаграмі, а також потужності у ватах для входу та виходу (або кількох виходів у сумі).

Точність показань цілком достатня для практичного використання. Різні символи показують використання тих чи інших виходів, а також виникнення помилок, включаючи перегрів та переохолодження.

Нижче екрану знаходиться група портів USB, яка вмикається кнопкою. Чотири виходи USB-A, два з яких підтримують режими швидкого заряджання, і два Type-C, також з можливістю швидкого заряджання, причому всі ці порти незалежні – вони можуть працювати кожен у своєму режимі, а спрацювання захисту на будь-якому з них не призведе до відключення інших. Ще нижче – кнопка загального включення-відключення станції.

На протилежному боці розташовуються ще дві групи виходів, які також керуються індивідуальними кнопками. Чотири розетки Schuko з напругою 230 В змінного струму. Є виходи з напругою 12 В постійного струму – один у вигляді гнізда автомобільного прикурювача та два для штиркових роз’ємів.

У верхній частині під кришечкою знаходяться роз’єми для підключення до зовнішньої мережі змінного струму і джерела постійного струму – бортової мережі або сонячної панелі. Там же розташований шток автоматичного запобіжника.

Станція оснащена трьома вентиляторами, решітки яких знаходяться на бічних поверхнях, на одній з яких є і роз’єм для підключення додаткової батареї або інтелектуального генератора EcoFlow.

Батарея станції здатна забезпечити автономним живленням широкий діапазон навантажень, при цьому час роботи виходить дуже суттєвим. Функція X-Stream дозволяє скоротити час відновлення заряду від мережі змінного струму до години п’ятнадцяти хвилин. Заряджати можна і від інших джерел, включаючи бортову мережу автомобіля на 12 або 24 вольти, сонячні панелі та генератор.

Один із варіантів пропонованих компанією EcoFlow сонячних панелей здатний забезпечити потужність до 160 Вт, при цьому можливе одночасне використання двох або трьох таких панелей. Конструкція панелі забезпечує пиленепроникність та високий ступінь вологозахисту.

Для керування станцією через інтерфейс Bluetooth використовується мобільна програма EcoFlow, яка дозволяє контролювати стан, включаючи рівні заряду та потужностей по входу та на виходах.

Тестування станції EcoFlow DELTA 2, яку можна на вигідних умовах придбати в інтернет-магазині lido, показало повну відповідність основним заявленим параметрам, тому її можна сміливо рекомендувати до покупки.