Привезти авто із-за кордону непросто, однак такий варіант обіцяє певні вигоди. Як все зробити так, аби в результаті залишитися у виграші?

Слово «вигода» означає те, що дає певну користь, добрі наслідки чи прибуток. А що такого може бути при купівлі автомобіля з пробігом? Очевидно тут є два пріоритети: вигідна ціна, яка врешті дозволить заробити на «пригоні», або ж хороший технічний стан машини, що скоріше цікаво при купівлі авто для себе, щоб тривалий час обійтися без дорогих ремонтів.

Звичайно, в ідеалі ці два напрямки мали б поєднатися, проте ринок так влаштований, що або ціна на авто менша, або ж пробіг. Коли привабливо виглядає одне і друге – радимо уважно перевірити історію автомобіля, наприклад за допомогою CEBIA, повірте – дива трапляються хіба у казках.

Які переваги «свіжопригнаних» авто з Європи?

 Краща дорожня мережа, якісніше пальне, наявність техогляду та використання оригінальних запчастин на авторизованих сервісах зазвичай дозволяють за однаковий час та пробіг зберегти автомобіль, що експлуатувався в Європі краще, ніж той, що мандрував Україною. Це не у ста відсотках випадків так, бувають виключення (особливо якщо машина з великого міста, гірської місцевості чи приморських регіонів), але здебільшого «свіжопригнані» мають доволі непоганий стан.

Як вибрати авто з Європи?

 Оскільки ви вже визначилися з тим, що важливіше – хороша ціна чи невеликий пробіг (та відповідний стан авто), можна попередньо запланувати певний бюджет. Найбільший авторинок Європи – у Німеччині. Найближчий – у Польщі. Насичений електромобілями – у Норвегії. Кожна з країн має свої особливості щодо продажу та документального оформлення угоди, та, звісно, різну відстань до України. Тому доставку авто з Європи — можна здійснити самостійно або делегувати на компанію.

Перегляньте самостійно популярні інтернет-ресурси з оголошеннями, щоб визначитися з тим, яка марка-модель, якого року випуску, з ручною чи автоматичною коробкою передач, а можливо й комплектації вам найцікавіша. Так буде простіше почати діалог з консультантом, який далі допомагатиме вам з «пригоном» авто. Зважте, що найвигідніші ціни у Європі переважно на авто місцевих марок, натомість японські чи корейські машини там можуть бути дорожчі, ніж в Україні.

Як доставити авто з Європи?

Якщо любите подорожувати і впевнені у своїх силах – можна спробувати самостійно вибрати, перевірити й купити автомобіль у котрійсь країні, оформити усі документи, й вирушати в напрямку України. При цьому незайво провести калькуляцію потенційних витрат – на пальне, страхування, оплату доріг, готелі та паркінги тощо. Та й власний час теж, ймовірно, чогось коштує. Крім того, слід бути готовим (принаймні – морально та фінансово) до непередбачених поломок в дорозі. Авто, яке тривалий час стояло на майданчику, може мати приховані дефекти, невидимі вам і насправді невідомі продавцю.

Тому більш раціональний варіант – замовити послуги з викупу та доставлення машини у компаній, які спеціалізуються на такій діяльності. І возять машини не «евакуаторами», по одній-дві, а великими автовозами, що вміщають 6-8 легковиків, тоді вартість доставлення буде значно нижчою. Ймовірно, навіть меншою, ніж коли «гнати» авто самостійно.

Особливо вигідно користуватися автовозом коли купуєте електромобіль – не доведеться встановлювати масу додатків, поповнювати рахунки й шукати на карті зарядні станції, навіть якщо ви купили якусь «далекобійну» машину. Та й шлях з тієї ж Норвегії – понад 2,5 тис. км. Це якщо з півдня, а якщо авто на півночі – додайте ще таку ж відстань, при чому гірськими перевалами.

Чи варто «приганяти» автомобіль?

Справді, може виникнути таке питання – чималі відстані, маса супутніх витрат, оформлення різних документів на кожному етапі, можливо — невідома мова у котрійсь з країн. І все це аби за тиждень отримати нехай дешевший чи то кращий ніж вже є в Україні автомобіль. Можливо пошукати на місцевих ринках?

Такий варіант не виключається, проте якщо ви дочитали до цього моменту – ви точно зацікавлені у купівлі саме «свіжопригнаного» авто, яке їздило по рівних дорогах, заправляли його якісним пальним, в якому не копирсалися «гаражні» механіки, а для ремонтів не виконувалися низькоякісні no-name (або ще гірше – вживані) запчастини.

Добра новина у тому – що є просте і ефективне рішення. Замовити авто «під ключ», і просто почекати, займаючись буденними справами. Усі невідомі та ризиковані етапи за кордоном, а також доставлення автовозом та розмитнення візьме на себе компаніяWest Auto Hub, яка вже віддала тисячі комплектів ключів від «свіжопригнаних» автівок своїм клієнтам. Серед яких можете опинитися і ви: варто лиш зробити перший крок – подзвоніть, і наші консультанти дадуть відповіді на всі запитання, які у вас залишилися, та, звісно, порадять яке авто купити вигідніше.