Ось і настало довгоочікуване тепло. Ми з радістю кинулися за місто: на дачу, море, пікніки тощо. Як же приємно мчати по трасі з відкритими вікнами і відчувати зустрічний вітер, насолоджуватися його прохолодою і теплом сонця! Але, от біда, в баку знову стало менше бензину. І кількість заправленого пального не зовсім відповідає кількості пробігу. Що ж трапилося? І куди знову поділися літри з бака? Все дуже просто, роз’яснює m2motors.com.ua

Куди ж улітку “йдуть” літри бензину?

Навіть якщо на вулиці не мінус, а глобальний плюс, витрата все одно легко може збільшитися. І ось чому:

1. Дефлектори бічних вікон

Так, так, саме такі ось накладки на вікна незамінні влітку, якщо ви не їздите із завжди щільно зачиненими вікнами й увімкненим кондиціонером. Дефлектори бічних вікон захищають салон від пилу і дощу, покращують циркуляцію повітря всередині салону. Але використання дефлекторів збільшує споживання автомобілем пального. Що вища швидкість, то більші витрати енергії. Згадайте аеродинамічний закон опору!

2. Рейлінги і автобокс

Об’єму багажника часто бракує, тому багато необхідних у подорожі предметів перекочовують на дах авто. Але чи так часто доводиться перевозити вантажі на зовнішньому багажнику? Між іншим, рейлінги і автобокс підвищують аеродинамічний опір автомобіля, а також помітно витрачають бензин та інші види пального. Висновок: не використовуємо? Треба зняти.

3. Спойлер

Спойлери перестали бути приналежністю виключно гоночних автомобілів. Тепер такі накладки можна зустріти на багатьох машинах. Тут можна сказати одне: для зменшення витрати пального зменшіть кут атаки спойлера. Знову діє все той же закон опору: чим більше кут атаки, тим сильніше збільшуються витрати пального на високих швидкостях руху. А може, ваш автомобіль і взагалі обійдеться без спойлера?

4. Відбійник

Відбійник захищає капот кузова від відколів. Але для цього є і спеціальні плівки. Справа в тому, що плівки, на відміну від відбійників, не витрачають ваш бензин. Можливо, плівка навіть виглядає естетичніше. Тим більше, в місті відбійник не так уже й потрібний.

5. Опущені скла і відкритий люк

Розвиток пункту один – про рух без увімкненого кондиціонера. Влітку, в автомобілі без кондиціонера (або через бажання зекономити на його експлуатації) водій змушений їздити з відчиненими вікнами. Однак навіть нетривалі поїздки по трасі з опущеними шибками боляче б’ють по бюджету водія. Хоча в міських умовах витрати енергії при русі з відчиненими вікнами не настільки критичні. Звичайно, задихатися у спеці не можна. Вже краще в такому випадку витратитися на бензин. Використовуйте паливо раціональніше, щоб володіння автомобілем не перетворилося із задоволення в тягар.

6. Гума

Навіть якщо ви перевзули свій автомобіль, це ще не означає, що колеса на вплинуть на витрату палива. Ще й як вплинуть! Адже тут важливо все: розвал, сходження, рівень тиску і, до речі, сумісність протектора. Бували випадки, коли умільці примудрялися з відомих лише їм причин їздити на різній гумі…

7. Кондиціонер

І, останнє почесне місце займає найнеобхідніший влітку прилад для пасажирів автокондіцітонер. Його включення полегшить вашу дорогу, але серйозно вплине на потужність автомобіля і на витрату палива! -10%

Легкої дороги та гарного настрою