Українським водіям повідомили хорошу новину – таких низьких цін на бензин у країні давно вже не було. Скільки зараз коштуватиме літр бензину, повідомляє «Стіна».

Як свідчать дані компанії А-95, мережа АЗС «Укрнафта» знизила вартість бензину марки А-95 на гривню до 38,99 за літр.

Для бензинових автомобілів раніше ще ніколи на українських заправках так дешево не коштувало паливо. При цьому у країні спостерігається великий розбіг у цінах на бензин.

Якщо, наприклад, у мережі АЗС «Укрнафта» бензин А-95 продають за літр по 38,99 грн., то в мережі Авіас – за 46,00 грн./літр. У більшості мереж АЗС бензин коштує від 40 до 43 грн. за один літр.

При цьому дешевше коштує бензин в Закарпатській області — в середньому ціна становить 43,69 грн/літр. У Донецькій найвища ціна – 46,62 грн/літр, далі йде Сумська область – 46,24 грн/літр.

Вказується, що на Донеччині така висока вартість бензину пов’язана з активними бойовими діями.

А чому така ціна у Сумській області – незрозуміло. Можливо, через те, що це прикордонна з рф область, тому вона часто зазнає ворожих обстрілів.

Щодо вартості дизельного пального, то воно в середньому коштуватиме 43,45 грн за літр. При цьому найдешевше такий вид палива обійдеться в Київській області — 42,31 грн/літр. Також невисока вартість дизпалива знову ж таки в Закарпатській області – у середньому 42,38 грн/літр.

Ціна на автогаз у країні в середньому встановилася на рівні 21,93 грн/літр. При цьому, найдешевша ціна на автогаз для автомобілів з ГБО у Хмельницькій області – в середньому 21,08 грн/літр.

У травні поточного року ціни на бензин А-95 в середньому знизилися на 3%, а на дизельне пальне — на 5%. За словами експертів, на таку ситуацію вплинули зниження світових котирувань та хронічний надлишок бензину. Не останню роль зіграла конкуренція.