Українських водіїв «порадували» новим прогнозом щодо підвищення цін на пальне після повернення акцизів з 1 липня. Так, за словами директора спеціальних проєктів НТЦ «Психея» Геннадія Рябцева, цінники зростуть не на 10 грн/л, а ще вищими.

Якщо в Україні повернуть акцизи на паливо, то цінники на АЗС зростуть більше, ніж раніше, пише Znaj.ua. За словами Геннадія Рябцева, якщо держава запровадить довоєнні акцизи на паливо та підвищить ПДВ із 7 до 20%, то бензин подорожчає приблизно на 12 гривень за літр.

Вартість дизельного пального, за його словами, може збільшитися на 10 гривень за літр, а скраплений газ продаватимуть на 5 гривень дорожче.

Водночас експерт наголосив, що заправні станції неодноразово піднімуть ціни на пальне, процес буде розтягнутий на етапи. Відповідно, водії не одразу відчують сильний удар по гаманцю.

Геннадій Рябцев також вважає, що окремі мережі АЗС можуть підняти ціни на пальне ще вище. Наприклад, бензин марки А-95 можуть продавати не на 10 гривень дорожче, а на всі 15 гривень.