В Україні ціни на бензин і дизельне пальне (ДП) на АЗС, імовірно, не зміняться через здешевлення нафти у світі. З початку липня вартість збільшилася в середньому до 5 грн/л, при цьому ціни можуть зрости ще більше.

Про це виданню OBOZREVATEL розповів аналітик профільного видання «Нафторинок» Олександр Сіренко. «Про можливе падіння цін на бензин скажу, що дуже маловірогідно. Це ціни на нафту мають обвалитися до $40-50 за барель. Нині ж вони більші за $70, але все може бути», – зазначив він.

Сіренко розповів про поточну ситуацію на ринку палива. Так, за першу декаду (1-10) липня побачили, що в середньому оператори додали 5 грн/л – і на бензин, і на ДП.

«Це, в принципі, відповідає доданому акцизу на бензин із 1 липня і вже суттєво перевищує збільшення податків на дизпальному. Тому такий прогноз: щодо бензину ми ще побачимо частину ПДВ, бо є ймовірність, що оператори підуть на це й додадуть ще кілька гривень на літрі. А може й 5, якщо їм совість дозволить. Зараз великі оператори уперлись у позначку в 49,99 грн і на бензинах, і на ДП», – пояснив він.

Водночас вартість дизеля надалі навряд підвищуватиметься. Зокрема, гуртова ціна трохи назад відкотилася після перших днів липня, підкреслив Сіренко.

«Пофантазуємо про націнку – довоєнну чи про надвелику, військову. Якщо, як і минулого року, додавати 15 грн, то ми, певно, по бензинах і до 60 грн можемо дійти. А якщо ті скромні 7 грн чи 5 грн, то можна вже й зупинятись. Наразі гуртова ціна бензинів трапляється і 43, і 44 грн/л. Грубо кажучи, разом із доставкою 5 грн/л у тих, хто торгує по 49,99 грн, вона є», – зазначив він.

Однак щодо дизпального ще краща ситуація наразі. Справа в тому, що цьому сегменті пропозиції нижчі за 40 грн.

«Навіть вчора було 39 грн, а сьогодні, думаю, ще нижче. Тому там уже в принципі про якесь здорожчання говорити не можна, і навпаки, через падіння цін на нафту й конкуренцію можна очікувати, що хтось піде донизу. Але тут мова йде про великих операторів усе ж таки, бо в них нема реалізації», – підсумував фахівець.