Вже цієї осені варто очікувати, що ціни на пальне в Україні зростуть до 60 грн за літр через поступове збільшення світових цін на нафту.

Зокрема, через скорочення видобутку сирої нафти Саудівською Аравією ціни на неї полетіли догори. Протягом серпня її ціна сягне $90 за барель, що відіб’ється на ціні пального на наших АЗС. Таку думку висловив засновник однієї з мереж АЗС Дмитро Льоушкін у Facebook, повідомляє Gazeta.ua.

«$90 бочка нафти на світовому ринку дорівнює 60 грн літр бензину на АЗС в Україні. Протягом серпня нафта дорожчатиме до $90. Котирування дизеля йде як нитка за голкою. На колонці ціна змінюється за середньою закупівлею мереж АЗС за останні 2-3 тижні. Тобто у середині вересня все станеться», – написав він.

За його словами, це ще оптимістичний сценарій. На думку Льоушкіна, найімовірніше, ціни на пальне до кінця літа зростатимуть щотижня на 1-2 гривні.

«Імовірність прогнозу – 90%. А ми якраз податки повернули, паливників силовики кошмарити почали. Просто джек-пот, панове», – додав власник мережі АЗС.