З початку серпня ціни на бензин продовжують збільшуватися, і в деяких мережах заправок підвищення склало в середньому 1 гривню за літр. Це призводить до того, що водії активно шукають способи скоротити витрати пального та економити гроші у своєму гаманці, пише «Стіна».

  • Тримання автомобіля у хорошому стані. Регулярно перевіряйте працездатність автомобіля, оскільки навіть незначне поламання можуть призвести до збільшення витрати палива. Забруднений повітряний фільтр або неправильний тиск у шинах можуть збільшити витрати палива в середньому на 10%.
  • Обмежте використання кондиціонера. Включення кондиціонера збільшує витрату палива на 10-20%. Якщо погода не надто спекотна, ви робите короткі поїздки або рухаєтеся на низькій швидкості, краще обійтися без його використання.
  • Використовуйте круїз-контроль. На довгих поїздках чи трасі активуйте круїз-контроль. Це дозволить підтримувати постійну швидкість та зменшить витрату палива.
  • Дотримуйтесь оптимальної швидкості. Уникайте різкого прискорення, частого натискання на педалі газу чи гальма. Плавний рух із постійною оптимальною швидкістю допоможе знизити витрату палива.
  • Плануйте маршрут. Уникайте руху в години пік, коли доводиться постійно стояти в пробках, багато разів гальмувати та прискорюватись. Вибирайте більш короткі шляхи та поєднуйте поїздки у справах, щоб скоротити кількість пробігу. Якщо ви стоїте на місці понад 2-3 хвилини, краще заглушіть двигун, щоб уникнути зайвої витрати палива.
  • Правильний вибір палива. Деякі автомобілі можуть ефективніше функціонувати з певними видами палива. Важливо вибирати бензин або дизель, який найкраще відповідає рекомендаціям виробника вашого автомобіля.
  • Обмеження подорожей. Намагайтеся використовувати автомобіль тільки там, де це дійсно необхідно. У деяких випадках ви можете піти пішки, скористатися велосипедом, громадським транспортом або самокатом. Це допоможе не лише заощадити гроші на паливі, а й зменшити навантаження на дороги, а також зменшити викиди CO2.
  • Враховуйте погодні умови. Якщо можливо, уникайте поїздок на автомобілі під час сильних дощів, оскільки це може збільшити витрати палива на 15%. Також необхідно уникати зайвих поїздок в екстремально спекотні дні.
  • Зменшите навантаження на автомобіль. Перевезення вантажів на даху автомобіля або перевантажений багажник збільшує витрату палива. Позбавтеся непотрібних предметів у машині, щоб знизити зайву вагу.
  • Користуйтеся додатковими бонусами. Старайтеся заправляти автомобіль рано вранці або пізно ввечері, оскільки в ці періоди часто надаються додаткові бонуси та знижки. Використовуйте мережні карти та програми лояльності від заправних станцій, щоб отримувати додаткові переваги та нагороди.