В Україні протягом останніх днів зросли ціни на бензин на заправках. З 4 по 7 серпня паливо подорожчало в середньому на 40-50 копійок. Проте, на деяких АЗС вартість горючого збільшилася від однієї гривні до трьох.

Як повідомляє «Інформатор» із посиланням на дані моніторингу «Консалтингової групи «А-95», бензин А-95 подорожчав на 0,41 грн/л і коштує наразі 50,39 грн/л, ціна на бензин А-95+ зросла на 0,45 грн/л — до 52,39 грн/л. Вартість дизельного пального піднялася в ціні на 0,43 грн/л, до 49,69 грн/л.

Зокрема, на станціях ОККО, WOG та SOCAR усі види пального здорожчали на 1 грн/л. Мережі БРСМ-Нафта, AMIC, Chipo й інші підвищили ціни на пальне в межах 0,40-3 грн/л.

Як у серпні будуть змінюватися ціни на бензин та дизельне пальне

За липень ціни на бензин та дизельне пальне зросли, проте й у серпні подорожчання продовжиться. В цьому впевнений директор спеціальних проєктів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев. Експерт пояснив, що нафтові коригування на світовому ринку вийшли на рівень 83-85 доларів за барель. В результаті цього котирування нафтопродуктів в Європі теж стали вищими. Це, зазначив аналітик, вплине на подорожчання палива на українських АЗС. Адже Україна закуповує виключно те паливо, яке постачається на територію Європи.

Геннадій Рябцев переконаний, що це призведе до подорожчання до верхньої межі прогнозів. Тобто, літр дизельного пального, вважає експерт, коштуватиме на 10 гривень більше, аніж зараз. Що стосується бензину, то його вартість може збільшитися на 12 гривень за літр.