Останнім часом ціни на пальне в Україні значно зросли і продовжують повзти нагору. На цьому фоні багато автомобілістів замислюються про те, як заощадити на пальному.

Значна кількість із них навіть не здогадується, що підвищену витрату палива дають їх деякі повсякденні звички та банальна відсутність досвіду.

Експерти озвучили шість неочевидних порад, які дозволять скоротити витрати пального під час експлуатації авто.

Аеродинаміка. Небагато хто знає, що при їзді на великій швидкості з відкритими вікнами машина долає більший опір. Це спричиняє підвищену витрату палива. Щоб цього не допустити, рекомендується закрити вікна.

Правильна заправка. Влітку бензин дуже швидко випаровується, особливо якщо нагріваються ємності, у яких він зберігається. У зв’язку з цим досвідчені водії рекомендують заправлятися на АЗС у прохолодний період часу, що дозволить заощадити до 5% пального.

Не заповнювати бак «під зав’язку». Зайве паливо у баку створює додаткове навантаження на двигун, що провокує підвищену витрату пального.

Порядок у машині. Зайві речі в салоні та багажнику також підвищують вагу транспортного засобу, що веде до зростання витрати палива.

Правильне використання гальма. Паливо витрачається більше, якщо часто користуватися гальмами. Рекомендується уникати натискання на педаль, якщо в цьому немає потреби.

Заправка на перевірених АЗС. Неякісне паливо також може бути причиною підвищеної його витрати.

Окремо експерти рекомендують уникати маршрутів із високою щільністю руху та пробками. Їзда в такому режимі також призводить до підвищеної витрати пального.