В Україні ціни зростають, як на дріжджах. Дорожчають продукти харчування, а також автомобільне паливо – бензин та дизель. Однак тепер заговорили про зростання цін і на автомобільний газ уже цього місяця, повідомляє «Стіна».

Згідно з інформацією, в Україні вже найближчими днями може зрости ціна на автогаз майже на 1.7 гривень за один літр. Подорожчання послужило підвищення закупівельної вартості зрідженого газу.

За перші два тижні вересня 2023 року скраплений газ на західному кордоні в середньому подорожчав на 114 доларів за тонну, що дорівнює 2,8 гривні за один літр, за цей же період українські оператори роздрібного паливного ринку підняли ціни на пальне для автомобілів. із ГБО у середньому на 1,08 гривні за один літр.

Таким чином. Різниця складає 1,7 гривні. Саме на стільки автогаз може збільшитись ціною найближчими днями. Однак, на це цифра не зупиниться.

Експерти повідомляють, що за наступні два тижні скраплений автомобільний газ в Україні збільшиться в ціні приблизно на дві гривні за літр у зв’язку з тим, що закупівельні ціни на кордоні зростають. Якщо ж закупівельні ціни на кордоні збільшуватимуться й надалі, то й ціна на газ, відповідно, також.

Станом на сьогодні в Україні середня вартість зрідженого автомобільного газу становить 25,06 гривні за один літр. Найдорожче паливо для автомобілів із ГБО продають у Донецькій області (26,17 грн за літр), Херсонській області – 25,26 грн за літр та Чернігівській області – 25,32 гривні за літр.

Найнижчу ціну на автомобільний газ встановлено у Києві – 24,59 гривні за літр та Вінницькій області – 24,70 гривні за літр.