Українські водії звикли, що на АЗС завжди є співробітник, який допомагає заправити машину. Ніби це й зручно, нормально, проте є кілька вагомих причин контролювати процес заправки автомобіля самостійно, пише Wheel News.

Необережне поводження з авто

Відволікся, втомився, ненароком щось сталося, а в результаті заднє крило машини облите бензином. Ризик пошкодження лакофарбового покриття цілком ймовірний. Зрештою, якщо працівник АЗС відволікся і в цей момент промахнувся з пістолетом повз бак, можете побачити подряпину. Хтось скаже, що це все дрібниці та й такого бути не може. Проте стати одним на кілька десятків чи сотень постраждалих від неприємних випадковостей може кожен. А ще буває, що просто забули закрити бак.

Махінації з пальним

В Україні це трапляється не часто, проте інциденти бувають. В більшості випадків водії не мають часу розбиратися з такими питаннями, а іноді навіть не зауважують факт махінацій. Недолити кілька літрів АЗС може спеціально. Переважно такими діями займаються маловідомі та віддалені від міста заправки. Ви не зауважите, а АЗС залишається більше. Можуть трохи перекрутити шланг, призупинити раніше часу залив палива в бак і ін.

Людський фактор

Таке може трапитись по звичайній неуважності. Зрештою, працівник АЗС цілий день на ногах. Погода не завжди сприятлива. А коли людина втомлена, вона робить помилки. Якщо в бак залили інше паливо, ситуація вкрай несприятлива для автомобіля.

Найкраще не запускати двигун, якщо помилку виявили вчасно. Потрібно зливати бензин з баку. В будь-якому випадку без евакуатора та СТО вже не обійтися. Якщо помилкове паливо залили з вини працівника, відповідатиме за це АЗС.

В житті трапляються різні ситуації. Якщо можна уникнути проблем на рівному місці, то контролюйте правильність заправки вашого автомобіля самостійно.