На Україну чекає дефіцит пального через страйк польських перевізників. Станом на сьогодні неспроможність влади розв’язати цю ситуацію вже призвела до великих проблем для бізнесу. Якщо питання не буде вирішене найближчим часом – країна знову зіткнеться з паливною кризою та зростанням цін, пише видання «Автопоради».

Особливо гостро стоїть питання постачання газу. «Скраплений газ – дуже чутливе пальне. Сховищ його небагато, а транспортний парк в рази менший за паливовози. Саме тому розтяжку, на якій опинився ринок через затримки на кордоні, витримали не всі оператори», – пише експерт паливного ринку Артем Куюн. «В спокійному режимі для забезпечення ритмічних постачань вистачало умовних 5 газовозів, а зараз треба умовних 7, бо строки доставки нереально розтягнулися. Немає умовних 7 машин – будуть прогалини», – зазначає він.

За інформацією Артема Куюна на гуртовому ринку ціни вже вище роздрібних. 32-34 грн, що є зараз на стелах це ціновий мікс з більш дешевого імпортного ресурсу та вітчизняного газу, вартість якого через ажіотаж значно зросла.

«На АЗС країни газу на тиждень. Дизелю на місяць. Поки що є бензин, електрика і коні», – пише генеральний директор та засновник «Prime Group» Дмитро Леушкін.

«Думаю, що у найближчі тиждень-два газу буде більше, а порожніх заправок менше. Нові джерела знаходяться, нові маршрути формуються. Українській паливний ринок перетравлював і не такі негаразди», – не втрачає оптимізму Артем Куюн. Втім, на його думку, пошук нових більш дорогих та тривалих логістичних маршрутів неминуче призведе до зростання цін.