На заправці у багатьох водіїв виникає спокуса сказати фразу “до повного бака”, щоб заздалегіть запастись паливом та рідше відвідувати АЗС. Але через конструкцію сучасних автомобільних паливних систем робити цього не можна.

Це пов’язано з тим, що заправлення до повного бака може призвести до кількох проблем:

  • Деформація бака

При заправці до країв бака створюється вакуум, який може призвести до деформації або тріщин у бензобаку. Це може бути серйозною проблемою та потенційно небезпечним для автомобіля.

  • Витік палива

Заправка палива до повного бака може призвести до переливу, коли паливо починає витікати на ходову частину машини, на проводку або на асфальт.

Це не тільки становить небезпеку для екології, але й може бути небезпечним для водія та оточуючих.

  • Пошкодження вугільного фільтра

Перевантаження вугільного фільтра парами бензину, які не встигають конденсуватися та очищатися, може призвести до його засмічення та поломки.

Це може призвести до викиду парів бензину в атмосферу без очищення або попадання неочищених парів у двигун, що може погіршити його роботу та підвищити витрату палива.

Загалом заправляти бак до повного слід з обережністю, враховуючи особливості конструкції автомобільної паливної системи, щоб уникнути вищезгаданих проблем.