В останні тижні в Україні постійно мінялися ціни на бензин. Укрнафта, яка займається власним видобутком нафти та має свій завод і рітейл, може змінити ціни на бензин. Такою інформацією поділився CEO ОККО Group Василь Даниляк, повідомив портал «Стіна».

Даниляк відповів на запитання журналіста, не планує чи ОККО Group купівлю UPG, яку називають однією з найефективніших, що таких планів немає.

Тоді він і заявив, що компанія може знизити вартість бензинів на 8 грн на літрі й це їй нічого не коштуватиме.

Експерт ринку Сергій Куюн в інтерв’ю виданню Obozrevatel поділився прогнозом, що до Нового року ціни на пальне стануть ще нижчими через падіння світових цін на нафту.

Вартість пального на вітчизняних АЗС нарешті впишеться в загальносвітовий тренд. В останні кілька місяців ціни на пальне були заручниками блокади кордону польськими перевізниками.

Але компаніям вдалося збільшити обсяг відвантаження, обійти Польщу через Словаччину та Румунію, а також посилити закупівлі на південному напрямку.

Завдяки всім цим діям на українському ринку усунуто дефіцит палива і ціни почали падати. Зазначається, що швидке зниження цін на автогаз спостерігається після їхнього рекордного зростання понад 36 грн/л.

Подорожчання автогазу в Україні відбулося у листопаді через блокування поляками кордону. На цьому тлі в нашій країні утворилася нестача ресурсу.

Крім того, член Комітету фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко заявив, що на світових ринках відсутні передумови для зростання цін на нафту. Відповідно, в Україні знижуватиметься вартість автопалива – бензину, дизеля та зрідженого газу.

Він додав, що цей процес уже розпочався, оскільки з початку місяця їхня вартість на АЗС вже знизилася на кілька гривень.