Ціни на автозаправних станціях протягом минулого тижня зберігали стабільність, але у понеділок показали перші ознаки готовності зірватися з місця. Зовнішній ринок наразі не залишає інших варіантів, передає 24 канал.

Попри очевидне зменшення роздрібної націнки протягом січня, наприкінці місяця ще мали місце деякі інерційні процеси або намагання якось оживити попит, який, схоже, перебуває у зимовій сплячці.

Здивував Marshal — на 2,60 грн/л: вартість бензину впала до 49 грн/л, дизельного пального — до 48 грн/л. «Авантаж 7», знизила цінник на бензин на 1 грн/л — до 47,95 грн/л, а дизпальне — на 0,50 грн/л (до 47,95 грн/л). Аналогічних змін зазнала і середня вартість світлих нафтопродуктів у Shell: наразі ціна на А-95 становить 52,85 грн/л, на ДП — 52,99 грн/л.

Поступове зменшення маржі через збільшення закупівельних цін і явний напрямок подальшого руху через зростання цін на нафту змусили окремих гравців почати підвищувати цінники. KLO, Prime і VostokGaz відзначились збільшенням ціни на дизельне пальне на 0,30-0,50 грн/л. На KLO здорожчав і бензин. У понеділок, 29 січня, ціни на бензин також зросли на станціях «БРСМ» у Дніпропетровській області.

Вочевидь, найближчими днями ми побачимо тенденцію зростання, особливо в економ-мережах. Якщо оперувати останніми котируваннями, собівартість дизпального становитиме 47 грн/л, що означає «нульову» ціну на АЗС на рівні 49-50 грн/л, а це поточний середній показник у країні.