Мобілізація так чи інакше позначається на вітчизняній економіці. Зокрема, бізнесу не вистачає робітників. Також, як стало відомо, посилення мобілізації вплинуло на ринок пального в Україні.

За словами аналітиків, українці стали менше їздити на власних автомобілях. Така тенденція обумовлена посиленням мобілізації в країні. Як наслідок, попит на пальне серед населення знизився, пише One.

За словами засновника системи торгівлі скрапленим газом «Sintonec LPG» Михайла Шубана, у лютому “традиційно” попит на роздрібному паливному ринку знижується до мінімальних показників. Однак цьогоріч, попри очікування покращення, він залишається незмінно низьким і в березні.

Водночас експерт зазначає, що вже у другій половині березня, ймовірно, ціни на автогаз зростуть. Звісно, низький попит мав би вплинути на вартість палива у бік здешевлення. Проте на ринку пального є й інші чинники, які все ж провокуватимуть ріст цін. Зокрема, йдеться про дорогу логістику, яка обумовлена блокадою українських кордонів. Отож Михайло Шубан прогнозує вже найближчим часом підвищення вартості автогазу на 1,5 гривні за літр.

Наразі ж середній цінник на літр газу становить 27,90 грн за літр.