Починаючи з певної дати, Державна прикордонна служба України матиме право відмовляти водіям у в’їзді або виїзді з країни без наявності QR-коду, який видається ТЦК/СП. Такі дії можуть мати вкрай негативні наслідки для паливного сектору національної економіки. Про це повідомляє портал «Автотема», посилаючись на думку Дмитра Льоушкіна, засновника логістичної групи компаній “Прайм”, яку він висловив в ефірі “КИЇВ-24”.

Леушкін підкреслив, що обмеження на виїзд водіїв може спричинити серйозний дефіцит палива, адже це призведе до зупинки основної частини транспортування паливно-мастильних матеріалів. Враховуючи, що Україна не має можливості самостійно виробляти автомобільне паливо та інші нафтопродукти через знищення інфраструктури внаслідок обстрілів з боку РФ, країні доводиться імпортувати ці товари. Якщо лише 5% вантажівок продовжать курсувати, це може призвести до паливного колапсу.

Експерт зазначив, що процедура перевірок у ТЦК/СП, ВЛК та процес отримання відстрочки від мобілізації вимагає значного часу. Оскільки Україна не може дозволити собі очікування, існує ризик опинитися в ситуації відсутності палива.

Також він наголосив, що зараз на АЗС є запас пального, якого вистачить максимум на два тижні.