Рідкісність автомобіля, про який йтиметься, змушує задуматися про його унікальність. Це ЗАЗ-965С, створений спеціально для Міністерства зв’язку СРСР з одним ключовим завданням – збирати листи з поштових скриньок у великих містах. Проте створення безпечного транспортного засобу для листоноші, який багато разів на день виходить з машини, вимагало інноваційного підходу.

Докладніше про це легендарне авто розповів Hyser.

Не збереглося жодного екземпляра, і донедавна фотографій цієї машини майже не було.

Проте ця модифікація ЗАЗ-965 була замовлена ​​Міністерством зв’язку СРСР для використання у поштовій службі. Вона отримала індекс С у назві, що означало «зв’язок». Щоб усунути небезпеку виходу на проїжджу частину, інженери вирішили зробити ЗАЗ-965С праворульною. Таким чином, листоноша міг виходити на тротуар, поруч із поштовою скринькою.

Задні сидіння було замінено відсіком для зібраної кореспонденції. Задні вікна були замінені на глухі, з металевими фільонками, на яких було нанесено напис «ЗВ’ЯЗОК». Вантажопідйомність машини становила 150 кілограмів, а її власна вага – 650 кг.

ЗАЗ-965С оснащувався стандартними двигунами ЗАЗ, які були 4-циліндровими V-подібними моторами МеМЗ повітряного охолодження. Дві версії обсягом 749 та 887 кубічних сантиметрів мали потужність 23 та 27 к.с. відповідно. Витрата палива складала 6,5 літрів на 100 км, а максимальна швидкість машини досягала 90 км/год.

ЗАЗ-965С була зроблена в обмеженій кількості в 1960-1962 роках. Жоден екземпляр не зберігся до наших днів, оскільки службові машини просто списували та відправляли на металобрухт. Незважаючи на це існує легенда про те, що в приватній колекції в Росії зберігається один екземпляр ЗАЗ-965С. Однак підтвердження цієї інформації не було знайдено.