Російський воєнний злочинець рамзан кадиров похвалився новими бронеавтомобілями у складі його угруповання “Ахмат”, вони виявилися не російського виробництво, а, зовсім несподівано, китайськими China Tiger.

Як повідомляє «Інформаційний спротив», броньовики China Tiger виробляє компанія Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing та їх використовують для військових потреб у країнах Африки та Середньої Азії. Тобто на озброєння російського формування, відомого своїми злочинами під час вторгнення в Україну, надійшли китайські броньовики?

Наслідки від такого продажу для Китаю можуть бути дуже неприємними, адже Захід за допомогу Пекіна росії не залишиться осторонь і санкції не забаряться. Але все ж таки, я не думаю, що КНР стала б себе так підставляти прямим продажем бронеавтомобілів кадирову, а тому, це міг бути перепродаж.

Наприклад, бронеавтомобілі China Tiger використовують силовики у Таджикистані. Проте, кадиров розкрив перший факт використання російськими силовими структурами китайської військової техніки. Думаю, якщо Пекіну за це прилетить, Сі особисто “подякує” кадирову.