Компанія Volkswagen представила нову функцію для кросовера VW Touareg – вдосконалений асистент паркування. Він може самостійно поставити машину на стоянку, причому навіть коли водія немає на місці – таке стало можливим завдяки спеціальній програмі на смартфоні. Про це пише ukrrain.com.

Ця функція буде доступна на більшості «Туарегах» поточного покоління тільки після того, як виробник розмістить в Інтернеті відповідне програмне забезпечення для скачування.

Нова функція доступна в декількох режимах. Перший з них – водій може запросити автоматичну парковку, перебуваючи в автомобілі. Драйверу потрібно лише утримати на екрані мультимедіа кнопку «Drive», після чого автомобіль самостійно виконає необхідний маневр. Відзначається, що кнопку потрібно саме утримувати, а не натиснути один раз – в іншому випадку машина зупиниться.

Нарешті, другий режим роботи. Він більш просунутий – в ньому доступна автоматична парковка на екрані смартфона власника. В даному випадку водій може вийти з машини і «попросити» систему автоматично припаркуватися через мобільний додаток. Після активації функції «Туарег» самостійно заїде на стоянку, і якщо на шляху будуть будь-які перешкоди, він обов’язково про це повідомить власника.

В обох режимах машина може як самостійно ставати на парковку, так і виїжджати з неї. Як заявляє Volkswagen, нова система працює на всіх типах парковок – машину можна поставити автоматично навіть в гаражі.

https://www.youtube.com/watch?v=6jxUIgZMQPQ

Втім, доступна вона тільки для тих кросоверів, які спочатку були куплені з пакетом Park Assist. Цей асистент пропонує часткову паркування: комп’ютер управляє лише кермом, а ось натиснення і відпуск педалей залишаються в зоні відповідальності власника.