Передбачається, що Volkswagen Group нібито провела кампанію по «знищенню» боснійського постачальника Prevent Group, змовившись вивести його з ринку і очорнити в пресі. Про це пише UaMotors.

Згідно з позовом, високопосадовці VW, в тому числі Ральф Брандштеттер, глава бренду VW, почали змову під кодовою назвою «Проект 1», щоб вивести Prevent Group з бізнесу.

Мета полягала в тому, щоб відправити «попередження іншим постачальникам про те, що станеться, якщо вони виступлять проти антиконкурентних умов і цін VW», – заявила боснійська компанія в скарзі, поданій в понеділок в федеральний суд Детройта.

За даними Prevent, колишній менеджер VW, який працював над проектом, злив в пресу записані на плівку розмови про те, як передати контракти компанії на автокрісла іншого постачальника. VW звернувся в прокуратуру з проханням розслідувати витік стрічок.

Керівники VW заявили, що справа «безпідставна».

VW був змушений тимчасово призупинити виробництво на шести заводах в 2016 році, що торкнулося майже 28000 робочих, після того як дві німецькі дочірні компанії Prevent призупинили поставки запчастин в рамках суперечки з VW. Повідомляється, що компанії розрахувалися в тому ж році.