Українець перетворив «Запорожець» на справжній гоночний болід, здатний розвинути швидкість до 250 кілометрів на годину. Як виглядає найшвидший ЗАЗ у світі і чим він ще особливий, розповідає Znaj.ua.

Творцем найшвидшого «Запорожця» став майстер спорту України з драг-рейсингу Сергій Соловченко. Він довгий час професійно займається ремонтами двигунів і в цьому напрямку досяг неабияких висот. Такі вміння і допомогли йому перетворити старенький ЗАЗ на справжню ракету на колесах.

Зазначається, що «Запорожець» автомайстер придбав у далекому 2004 році і кілька років експериментував із різними двигунами, а також удосконалював кузов.

Спочатку на ЗАЗ встановили два мотоциклетні двигуни від легендарного Suzuki Hayabusa — об’єм кожного по 1300 кубічних сантиметрів, по 175 кінських сил. Вже в такій комплектації автомобіль чудово показав себе на перегонах з драг-рейсингу.

Далі під капот «Запорожця» встановили двигун від американської легенди автопрому — «Мустанга Шелбі» потужністю 540 кінських сил. Також провели низку інших модифікацій, зокрема встановили нову коробку передач. Зазначається, що перероблений ЗАЗ розвиває швидкість до 250 кілометрів на годину і зупиняти «звіра» доводиться за допомогою парашутів.