Організатори конкурсу на найкращий автомобіль року World Car of the Year назвали власників звання найкращого автомобіля у світі 2023 року у різних номінаціях.

Журі конкурсу, до якого входять понад сто журналістів із понад 30 країн світу, обрали із шорт-листа моделей переможців у різних номінаціях. Підсумки фінального голосування підбили у квітні 2023 року на автосалоні у Нью-Йорку, повідомляє AmperCar.

У головній номінації “Автомобіль року” (World Car of the Year) переміг електричний ліфтбек Hyundai Ioniq 6, якому журі також віддало перемогу в номінаціях “Електромобіль року” (World Electric Vehicle of the Year) та “Автомобіль з найкращим дизайном року” (World Car Design of the Year).

Титул “Міський автомобіль року” (World Urban Car) отримав Citroen C3, “Преміальним автомобілем року” (World Luxury Car) став Lucid Air, а “Спорткаром року” (World Performance Car) – Kia EV6 GT.

Нагадаємо, минулого року премія World Car of the Year також дісталася Hyundai – кросовер Ioniq 5 переміг у тих же номінаціях, що і Hyundai Ioniq 6 у 2023 році.