Зростання вартості палива робить підозрілою відносну стабільність цінь на автомобільний газ. Спеціалисти вирішили розібратися в причинах такого стану справ та натрапили на приголомшливі дані.

Аналітик видання “Нафторинок” Олександр Сіренко зробив шокуючу заяву – в лютому до України завезли рекордну кількість дешевого російського газу.

«Автогаз надходив по 16-18 грн/л, що є відносно дешево для автогазу на даний період. Зараз середня ціна зросла – 21 грн/л. Вважаю, що зараз на паузі ринок скрапленого газу, до кінця місяця буде реалізовуватися газ дрібних виробників, що залишилися на відкритих аукціонах. Зараз спостерігається зростання оптової ціна з 33 тис. грн/тонну – до 34-35 тис. грн/тонну”, – повідомив аналітик.

Олександр Сіренко зауважив, що на кінець березня та початок квітня було зупинено падіння ціни на автогаз, навіть відчувалось незначне зростання. До кінця квітня на АЗС може збільшитися ціна на 1-2 грн/л.

«Через супермаржинальний бізнес реалізації нафтопродуктів через роздрібну мережу націнка на паливо в Україні надто висока», – підсумував експерт «Нафторинку».