На цей момент ситуація з автовиробництвом в Україні залишає бажати кращого, і серед заводів, що простоюють, і легендарний АвтоЗАЗ. Проте стало відомо про те, що ситуація з ним може змінитися на краще, пише «Стіна».

Зокрема, з’явилася реальна перспектива відновлення виробництва та випуску чималої партії авто – це стало можливим завдяки угодам України з ЄС. Відповідно до них, торгівля між державами здійснюється без податкових зборів.

Ця норма могла б прискорити вихід заводу на європейський ринок, і першою моделлю може стати кросовер ЗАЗ-966 «Сакура» 2023-2024.

Не виключено, що машина отримає платформу від якоїсь китайської машини – у цьому випадку це дасть чудову можливість легко увійти до європейського сегмента авторинку.

Важливим моментом під час підписання договору між ЗАЗ та китайською компанією – до Європи мають імпортуватися справді бюджетні авто, інакше виграти в конкурентній боротьбі не вдасться.

Імовірно, новинка буде укомплектована електричним двигуном або гібридним агрегатом – обидва варіанти популярні на території Європи. Якщо ЗАЗ-966 «Сакура» 2023-2024 отримає дійсно доступну вартість, а під капотом з’явиться гібридна установка, це буде сильний конкурент для авто європейської збірки.