На Івано-Франківщині нещодавно відбулася курйозна подія. На продаж було виставлено восьмиколісний ЛУАЗ. Позашляховик розпочинав своє життя як ЛуАЗ-1302 «Волинь», але нині він має своє власне ім’я – “Торос”.

Докладніше про унікальний автомобіль з незвичайною модифікацією розповів Hyser.

Варто зазначити, що від початкового позашляховика «ЛуАЗ-1302» залишилося зовсім небагато. Зараз цей дивний транспортний засіб має чотири дверцята і жорсткий металевий дах, але головна відмінність – це дві “зайві” пари коліс.

Абсолютно всі деталі автомобіля створені на замовлення та використовуються від різних моделей УАЗ. Родзинкою тюнінгу ЛуАЗ є шноркель для подолання бродів і капот, який був запозичений у ГАЗ-53.

На жаль, характеристики ЛуАЗ 8х8 до кінця невідомі, але можна припустити, що кумедний всюдихід добре почуватиметься в тундрі, на болотах і найважчому бездоріжжі.

Уявіть собі, який це був досвід переробити ЛуАЗ на такий потужний позашляховик? Одне з найголовніших питань, які виникають побачивши такого автомобіля — хто, навіщо і скільки коштувало таке перетворення? Однак, незважаючи на ці питання, таке оновлення ЛуАЗ доводить, що можливості автомобільної індустрії неосяжні! І ми можемо очікувати у майбутньому ще більш неймовірних автомобілів, з якими ми колись могли мріяти.