Якби існував рейтинг найкращих тюнінг-проектів на базі «горбатого» Запорожця ЗАЗ-965, то перше місце однозначно дісталося б автомобілю, який після тюнінгу виглядає так, ніби над ним працювали найкращі фахівці Lamborghini. До речі, вражає в цій моделі навіть не так масштабність доопрацювання ЗАЗ-965, а його ціна — понад 300 тисяч доларів і це можна порівняти з вартістю суперкара Aventador, який тільки зійшов із заводського конвеєра.

Отже, в Мережі обговорюють незвичайний тюнінг ЗАЗ-965, який від рідної моделі зберіг лише кілька елементів кузова, а всю технічну частину та начинку салону отримав від інших авто.

Як повідомляє Hyser, автолюбителі побудували машину на базі гучного Lotus Exige Cup, який ліг в основу автомобіля Ілона Маска.

Відомо, що тюнерам знадобилося одразу два автомобілі Lotus Exige Cup та 4 «Запорожці», щоб втілити свою мрію в реальність. Від одного Lotus Exige Cup вони запозичили безпосередньо технічну «начинку» (двигун, коробку передач та шасі), а від другого — окремі кузовні елементи, що дозволили об’єднати британську «візок» із кузовом радянської малолітражки.

Тепер пофарбований у колір морської хвилі автомобіль може похвалитися акуратним спойлером під переднім бампером, круглими світлодіодними фарами, запозиченими від мотоциклів марки Harley-Davidson, а також капотом з вентиляційними прорізами.

В рух ефектний «Запорожець» наводиться 1,8-літровим двигуном Toyota з компресором, за рахунок якого потужність підняли до 260 к.с. Заявлена ​​максимальна швидкість – 220 км/год.

За безпеку життя пілота і пасажира відповідають інтегрований каркас безпеки та чотириточкові ремені безпеки Schroth, а за приплив свіжого повітря та вітаміну D – складний матер’яний дах Webasto.