Мало хто знає, але завод ЗАЗ радянський уряд розглядав виключно як виробника малолітражних легкових автомобілів ЗАЗ-965. А тим часом там були спроектовані непогані маленькі фургони, які залишилися в єдиному екземплярі.

На початку 1960-х у СРСР дуже гостро постало питання наявності у виробництві малотоннажних вантажних автомобілів для потреб народного господарства. Саме тому фахівці Запорізького заводу в ініціативному порядку розпочали роботу над власними легкими вантажівками вагонного компонування та ще й з повним приводом, пише Hyser.

Активна робота над машинами розпочалася у 1961 році і до наступного року вже був готовий перший прототип, який отримав індекс ЗАЗ-970. Машина мала вагонне компонування та заднє розташування двигуна. Мотор об’ємом 0,9 літра та потужністю 27 л.с. забезпечував прийнятну динаміку, ЗАЗ-970 був здатний розігнатися до 70 км/год та перевезти близько 400 кг вантажу.

Відомо, що вантажівка ЗАЗ-970 стала відправною точкою для створення цілої серії автомобілів «Целіна», до якої увійшли вантажний фургон 970Б, вантажопасажирський фургон 970В та пікап 970Г.