Поки в Україні триває повномасштабна війна, всі сили йдуть на підтримку ЗСУ. Так, українець із Жовтих вод власноруч прокачав звичайну «Таврію», щоб та допомагала воїнам на фронті. Про це йдеться у сюжеті одного з місцевих телеканалів, повідомляє Znaj.ua.

«Таврія» — невеликий, економічний та невибагливий автомобіль, який підійде для міста, але ніяк не для екстремальних умов у зоні бойових дій. Проте автомайстер із Жовтих вод модернізував дітище автоЗАЗ та перетворив його на справжнього «воїна».

Так, «Таврія» отримала багато деталей від інших автомобілів, зокрема, тюнінговані двигуни від Honda. Також машина оснащена новою підвіскою, коробкою передач та амортизаторами, що відчутно підвищує її прохідність та швидкість.

Войовничий ЗАЗ створювався як багатоцільовий автомобіль. Військові можуть використовувати його для різних потреб, зокрема перевозити поранених, оскільки ззаду в машини передбачено «вантажне відділення».

Одним із плюсів модернізованої «Таврії» є її невелика собівартість. Автор проєкту стверджує, що за потреби можна налагодити масове виробництво такого автомобіля.