Репліки автомобілів ЗАЗ на базі сучасних моделей і особливо іномарок регулярно з’являються на вітчизняному ринку. Про одну з таких «Автотема» розповість у цьому матеріалі.

Отже, цього разу мова піде про репліку ЗАЗ-968М на базі автомобіля BMW 3-серії. Складно уявити, чому авторам цього проекту спало на думку перевтілювати саме німецький автомобіль у «Запорожець». Проте, вийшло справді круто. На що подивитися — в кастомі однозначно є.

Звісно, перше, що впадає в око, це незвичайне забарвлення машини. Яскравий фіолетовий колір буквально кричить на людей, що знаходяться навколо. Потрібно відзначити, що фактура покриття чимось нагадує коротковорсовий флок. За всієї поваги до творців, не можна не відзначити, що екстер’єр BMW-рожця — це найбільш спірний елемент машини.

Друге на, що просто не можна не звернути увагу — це розкішний і навіть карколомний салон. Тут автори проекту влаштували справжній «гуляй, душа». Чорний і коричневий кольори оздоблення чудово доповнюють один одного. Салон повністю оздоблений натуральною шкірою, рульове колесо замінили на «попсове» триспицеве. Приладова панель повністю перекочувала в кастом з автомобіля-основи.

Окремо варто відзначити, що деякі елементи дизайну машини вийшли нарочито агресивними. Для того, щоб зрозуміти це, досить поглянути на повітрозабірник на капоті, литі колісні диски і «м’язисті» колісні арки. Авто також отримало світлодіодну оптику.

Нарешті третій важливий момент — це те, що знаходиться під капотом. На відміну від справжнього «Запорожця» у кастома двигун (звісно ж) розташований у передній частині. У рух автомобіль приводиться 2.8-літровим агрегатом від BMW. Продавець стверджує, що агрегат видає 200 кінських сил.