На озброєнні ЗСУ декілька десятків БМП Bradley. Вони були передані в рамках пакету допомоги Україні. Бойові машини призначені для перевезення особового складу в бою. Частина з наявної техніки була підбита під час обстрілів з «Градів», інформує Wheel News.

Доля БМП та екіпажу

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що в один з БМП було пряме влучання «Граду». Це була бойова машина 47-ї механізованої бригади «Маґура». В повідомленні також вказується, що екіпаж вижив, евакуювався та продовжує успішно виконувати бойові завдання на іншій техніці в районі Запоріжжя. А пошкоджений БМП Bradley було відправлено на ремонт.

Пошкодження було отримано в башту. Після влучання техніка загорілася. Механіку-водію вдалося вивезти машину на безпечну подію та загасити вогонь. один член екіпажу отримав легку контузію.

Місце, де проводять ремонт техніки, засекречено. Фотографії, якими ділиться Міноборони, заблюрені. Ганна Маляр додала у своєму дописі в Телеграм-каналі, що не існує техніки, яку неможливо знищити. Існує техніка, яка рятує життя військовослужбовців.