В українській армії спостерігається гострий дефіцит систем ППО ближнього та середнього радіусу дії. Саме тому США в рамках чергового пакету військової допомоги передало ЗРК «Avenger», повідомляє «Автоцентр».

Заявлялося, що Сполучені Штати нададуть Україні 12 самохідних ракетно-зенітних комплексів Avenger. Скільки саме їх вже стало на службу ЗСУ, наразі невідомо. Установки мають забезпечити мобільну протиповітряну оборону підрозділів наших бійців на передовій, а також захистити їх під час руху в колонах.

«Avenger» ефективний проти ворожих ударних безпілотників та авіації. Він може вражати повітряні цілі супротивника на висоті від 0,5 до 3,8 км та дальності 0,5 – 5,5 км. Його перевага перед переносними ЗРК «Оса» та «Стріла» полягає в тому, що він може однаково ефективно працювати у будь-який час доби та за будь-якої погоди.

Заснований американський «Avenger» на шасі армійського позашляховика HMMWV. На ньому встановлено два контейнери по 4 ракети FIM-92 Stinger, а також зенітний кулемет 12.7-мм Browning M2.