Вантажний транспорт є важливою технікою для військових, адже такі машини виконують багато місій. На них не лише транспортують боєприпаси на всі точки фронту, а й перевозять особовий склад на передові позиції. Благодійний фонд Петра Порошенка разом із ГО «Справа громад» вже закупили для цих цілей два десятки британських шасі Foden 8×6, але скільки б благодійні організації не закуповували таких машин, їх потрібно більше.

Стало відомо, що у Великій Британії готуються до відправки ще 20 Foden 8×6. Але для їх транспортування необхідно зібрати 30 млн грн, повідомляє Wheel News.

В благодійній організації поставлено мету придбати ще 30 подібних машин з колісною формулою 8х6 від Scammel. Техніка від компанії Scammel не поступається Foden 8×6, але ціна в них однакова. Для того, щоб всюдиходи направились в Україну потрібно зібрати близько 45 млн грн.

Scammel S26 стала на облік британської оборони в 1990 році. Тоді було придбано близько 1522 одиниць. Машина може транспортувати вантаж на 15 т. Під капотом знаходиться 12,7-літровий двигун Perkins потужністю 350 к. с., що працює в парі з автоматичною 6-ступеневод коробкою передач ZF. Автомобіль здатний їхати зі швидкістю 75 км/год.

До ще однієї унікальності Scammel S26 відноситься подолання підйомів на 61%, проходження бродів завглибшки 0,75 м, а також переїзд траншей завширшки до 1,5 м.