Волонтерські організації продовжують вишукувати для потреб ЗСУ найрізноманітнішу техніку, озброєння та амуніцію. З кожним днем шукати нову техніку стає все складніше. І автомобілі дістають у найнесподіваніших місцях. Так, нещодавно фонду “Повернися живим” удалося купити дві одиниці військової техніки для українських сил оборони на Харківському напрямку.

Військова техніка коштувала чималу суму 15 130 000 гривень, з яких за бронеавтомобіль віддали 10 230 000, а за паливозаправник – 4 900 000 гривень. Найцікавіше те, що ці авто вдалося витягнути зі складських запасів автозаводу в Кременчуці.

Бронемашина має не тільки бронювання корпусу, а й куленепробивні вікна та захищене від мін дно. Броня автомобіля дозволяє захистити екіпаж та десант від куль 7,62 х51 НАТО на дистанції більше ніж 30 метрів. У рух автомобіль наводить силова установка на 400 к.с.

Усередині спокійно може розміститися 8 осіб (6 осіб десанту + 2 особи екіпажу). Також до бригади, яка зараз несе службу на Харківському напрямку, був доставлений паливозаправник на шасі КрАЗ.