Перші п’ять досить рідкісних у наших військах патрульних автомобілів Snatch Land Rover відправлені у бойові армійські підрозділи.

У листопаді законтрактовано три десятки Snatch Land Rove, наразі вони вже в Україні. Щоправда, в первісному вигляді вони до Сил оборони не потраплять.

Як повідомляє 24 канал із посиланням на Благодійний фонд Сергія Притули, машини вирішено трохи переробити під потреби наших захисників. Виробничий процес йде активно на одному з підприємств України.

Звичайний патрульний Snatch з повністю броньованим корпусом та склом, що захищають людей в салоні від куль та уламків, не стільки модернізували, скільки адаптували для роботи у фронтовій та прифронтовій зонах.

«Ми переобладнали цей бронетранспорт, щоб всередині було місце для більшої кількості особового складу», – йдеться в офіційному повідомленні Притули.

Попутно проводиться сервісне обслуговування, замінюються рідини, потріскані патрубки та шланги, у т.ч. паливні, також йде заміна акумуляторів. Таким чином, придбані автомобілі отримують практично новий робочий ресурс.

Усі п’ять автомобілів уже у підрозділах гірсько-штурмового батальйону, повітряно-штурмової бригади, Нацгвардії «Азов» і батальйону ТрО. Водії звикають до праворульної концепції та важеля коробки передач під ліву руку.

Тридверна машина масою чотири тони з колісною формулою 4х4 комплектується 2,5-літровим дизельним двигуном на 111 кінських сил. Такий силовий потенціал дозволяє набрати сотню за 18 секунд, що для армійського автомобіля доволі прудко.

Щоправда, у витратах палива автомобіль легкого бронювання дещо ненажерливий. Він у міському режимі руху споживає 18,5, а у заміському – 11,5 літрів соляри.

Повідомляється, що йде активна підготовка до передачі у армійські та інші підрозділи Сил оборони решти 25 повнопривідних легкоброньованих патрульних автомобілів, що нині перебувають на сервісному обслуговуванні та незначній переробці під потреби захисників.