Об’єднана штурмова бригада Нацполіції – «Лють» нещодавно поповнилася цікавою бронемашиною. Легкий бронетранспортер Oncilla є ліцензійною версією українського БТР «Дозор-Б» та виготовляється польською компанією Mista. Його, зокрема, можна було побачити на виставці «Зброя та безпека 2021» у Києві, пише «Автоцентр».

БТР завдовжки 5,45 м, завширшки 2,45 м та заввишки 2,30 м має бойову масу 10 т. Місткість – 9 осіб (екіпаж 3 + десант 6). Крісла застосовуються протимінної конструкції, без жорсткого зв’язку з підлогою.

Бронекорпус має клас балістичного та протимінного захисту Level 2 по STANAG 4569. На даху встановлена поворотна турель з 12,7-мм кулеметом Browning.

У оснащення машини входить тепловізійний приціл із 10-кратним зумом. Oncilla обладнана турбодизелем Deutz BF4M потужністю 190 л. с. та автоматичною коробкою передач Allison. Машина, звісно, повнопривідна. Максимальна швидкість становить 105 км/год.

Нагадаємо, що БТР «Дозор-Б» було розроблено харківським ХКБМ ім. Морозова ще 2005 року. Машину довго не могли прийняти на озброєння, і після низки доопрацювань з 2015 року почали випускати на Львівському бронетанковому заводі на замовлення Міноборони.