Babcock International Group (Babcock) і Supacat офіційно запустили виробництво 70 патрульних автомобілів (HMT) Jackal 3 для британської армії. Інноваційне виробниче підприємство в Девонпорті було спеціально розроблено для цієї мети, і воно вироблятиме 62 автомобілі, а решта вісім будуть побудовані на виробничих потужностях Supacat у Данксвеллі. Виробництво нових автомобілів планується завершити до літа 2024 року, повідомляє Wheel News.

Цей проект є одним із перших контрактів у рамках Стратегії земельної промисловості Великобританії. Тісні робочі відносини між Babcock і Supacat, а також Британської армії та Міністерства оборони (MOD), командою оборонного обладнання та підтримки (DE&S) гарантували, що експлуатаційні вимоги та вимоги безпеки автомобіля повністю відповідають нормам.

На знак поваги до британської армії та Королівського флоту новий Південно-Західний завод був названий «Будівлею Реглана» на честь розташованих неподалік казарм Реглан, які підтримували британських солдатів на шляху до закордонних операцій у 1800-х роках. Об’єкт розрахований на перспективу та готовий до подальших програм будівництва. Трансформаційні інновації та технології були оптимізовані на всій виробничій лінії та включають використання індивідуального програмного забезпечення «Pulse», яке максимізує ефективність під час складання автомобіля.

Jackal 3 отримав переваги від більш ніж десятирічної розробки Supacat для Великобританії та закордонних клієнтів з моменту поставки останньої версії Jackal до британської армії. Він має кілька вдосконалень для підтримки експлуатаційних вимог, включаючи покращений захист для екіпажу та збільшену загальну масу автомобіля для перевезення більшої кількості вантажу.

«Шакал 2» був лідером класу на бездоріжжі. Однак нова підвіска в Jackal 3 забезпечить ще кращі характеристики на бездоріжжі. Незважаючи на те, що Jackal 3 закуповується як транспортний засіб 4×4, його можна легко перетворити на 6-колісний автомобіль, що більш ніж подвоює його вантажопідйомність.

Завдяки спеціальному плану соціальної цінності контракт уже створив понад 100 нових робочих місць на підприємствах Babcock і Supacat. Частина цієї програми також включає постійну увагу до розвитку навичок і підвищення можливостей робочої сили.