Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Про це вона заявила на 19-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), передає «Укрінформ» із посиланням на Міноборони Іспанії.

За словами Роблес, ідеться про броньовані гусеничні машини M113, дві з яких були переобладнані в санітарні машини. Потім буде відправлено кілька пожежних, снігоприбиральних машин і автомобілів для перевезення особового складу, а також інше обладнання, зокрема два легкі судна, електрогенератор та установку для очищення води.

«Окрім того, Роблес повідомила про постачання різного озброєння для протиповітряної оборони, повітряних та військово-морських операцій», — інформує Міноборони Іспанії.

Водночас Роблес відзначила «дуже добрі темпи» підготовки українських військових в Іспанії, оцінивши якість навчання, що включає застосування систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Під час засідання міністр зазначила, що Іспанія братиме участь у шести коаліціях на підтримку України, які «становлять основу для нашої довгострокової допомоги, а також відіграють важливу роль у сприянні наближенню українських збройних сил до повної оперативної сумісності з союзниками та партнерами».