Канадська компанія Roshel продемонструвала новий варіант своєї бронемашини з посиленим протимінним захистом, яка може стати носієм різних типів систем озброєння, повідомляє АрміяInform.

Компанія зазначає, що ця сучасна багатоцільова машина підтримки розроблена для задоволення різноманітних оперативних потреб, пропонуючи гнучкість і надійність для сучасних військових сил.

Відтепер у задній частині Senator MRAP можна перевозити додаткові припаси або розміщувати систему озброєння. Це, наприклад, місце для великокаліберного кулемета, зенітної ракетної установки дуже малої дальності, як-от французький «Містраль», або кількох протитанкових керованих ракет.

Пікап Senator MRAP обладнаний для перевезення передового обладнання, такого як системи протидії БПЛА та гранатомети, або він може служити транспортером вантажів. Його модульна конструкція забезпечує балістичний захист STANAG 4569 рівня 2 і рівня 3, від вибуху для екіпажу, одночасно дозволяючи бездоганну інтеграцію різних систем, що точно відповідає стандартам НАТО.

Доступний як у 4-х, так і 5-місній конфігурації, Senator може похвалитися дистанційною системою озброєння та модернізованими мостами, що підвищує його вантажопідйомність до вражаючих 3500 кг. Завдяки опції двигуна з високим вмістом сірки він підходить для різних умов експлуатації.

Компанія гарантує швидке постачання з виробничою потужністю 140 одиниць на місяць, забезпечуючи своєчасну поставку першої партії протягом лише двох тижнів.

Створений на винятковому шасі Ford серії F, пікап Senator MRAP виділяється своєю економічною післяпродажною підтримкою, доступністю запчастин у всьому світі та надійною трансмісією, що робить його ідеальним рішенням для військових застосувань.

Як силова установка виступає 8-циліндровий дизельний двигун на 6,7 л і потужністю 330 к.с., за 2600 об/хв у поєднанні з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач (АКПП).

Водночас канадська компанія-виробник під час представлення свого нового витвору окремо наголосила, що платформа Senator вже довела свою надійність у бойових умовах, сотні одиниць успішно використовуються в Україні.

Як свого часу сповіщала АрміяInform, Президент України в одному зі своїх постів у соцмережі Х окремо подякував канадському прем’єрові Джастінові Трюдо за передачу бронеавтомобілів Roshel Senator у межах пакетів допомоги. При цьому глава держави зазначив: «БТР Senator зараз потрібні українській армії як ніколи. Рухаємося разом до перемоги!».

Водночас цей броньований позашляховик високо цінують українські воїни. В цьому особисто переконалися журналісти АрміяInform під час одного з польових занять підрозділу ЗСУ.