Компанія GDELS Santa Bárbara Sistemas оголосила, що завершила поставку чотирьох броньованих бойових машин ASCOD Castor (VCZAP) іспанській армії в рамках другої фази програми Pizarro.

Ці транспортні засоби готові оснастити іспанські інженерні підрозділи передовими транспортними засобами, підвищуючи їхні можливості для виконання різноманітних завдань і місій, пише Wheel News.

Передача бронетехніки разом із бульдозерними відвалами відбулася на заводі GDELS Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадаїра (Севілья) 5 березня. Прийом здійснювався під наглядом персоналу офісу програми Пісарро Міністерства оборони Іспанії та Armored Системний парк і центру технічного обслуговування (PCMASA) номер 1 іспанської армії.

Згодом транспортні засоби «Castor» були офіційно передані PCMASA та передислоковані до Сарагоси, Бургоса та Мадриду для оперативного розгортання.

Згідно з контрактом між Міністерством оборони Іспанії та GDELS Santa Bárbara Sistemas, було заплановано до поставки в цілому 36 машин «Castor», включаючи один прототип і 35 серійних одиниць, кожна з яких буде оснащена відповідним бульдозерним відвалом.

Початковий етап поставок розпочався в грудні 2023 року, було передано шість автомобілів. Після нещодавнього завершення чотирьох додаткових транспортних засобів, на сьогоднішній день було поставлено загалом десять серійних автомобілів, включаючи прототип.

Поточний графік постачання встановлений таким чином, щоб забезпечити поставку всіх блоків, що залишилися, протягом 2024 року.