Збройні сили України використовуватимуть нові вітчизняні всюдиходи «ТАХА». Міністерство оборони допустило цю модель до використання в ЗСУ – про це повідомляється на його сайті, пише «Фокус».

«ТАХА» — український всюдихід-амфібія на колесах низького тиску. Його уже використовують у ЗСУ для евакуації, постачання боєприпасів та продуктів харчування в складних умовах.

Всюдихід «ТАХА» в базовій версії може перевозити до 10 осіб або до тонни вантажу, також є можливість розмістити в салоні поранених на ношах. Загальний внутрішній об’єм становить 7,8 куб. м.

Транспортний засіб оснащений південнокорейським турбодизелем Doosan. Він здатен розвивати 40 км/год по суші та 6 км/год – по воді. Витрата пального становить 5-8 л/100 км. Установивши додаткові баки (загальний їх об’єм – 327 л) можна збільшити автономність всюдиходу до 65 годин.

Український всюдихід «ТАХА» може буксирувати 2,4-тонний причіп, долати 35-градусні підйоми та перешкоди висотою до 1 метра. Його колеса пристосовані до руху по сипучих ґрунтах або льоду, а кліренс сягає 600 мм.