article2713

Що робити, коли позаду твоєї машини їде, непоспішаючи, в звичному режимі, патрульна поліція з увімкненим проблисковим маячком синього кольору?

Згідно з ПДР: “3.2. У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).”

Але як пояснила пані Згуладзе: “Це не феєрверк, не святкування, не для піару. Це профілактика та превенція правопорушень. Візуальна присутність поліції на вулиці мінімілізує деякі правопорушення”, пише inlviv.net

Тобто вони патрулюють з увімкненими синіми маячками, щоб просто привернути увагу, щоб їх було видно. Але для цього у діючій редакції ПДР є оранжеві маячки, які не дають їм переваги в русі, а служить для привернення уваги та попередження про небезпеку! пункт 3.6. Чому не використовують для привернення уваги оранжеві маячки, згідно ПДР?

Тобто побачивши позаду себе поліцейську машину з увімкненим маячком синього кольору, яка просто патрулює, водіям незрозуміло що потрібно робити. Чи завжди пропускати і надавати перевагу, чи створювати незручності та затори на дорогах. Чи ігнорувати і тим самим порушувати ПДР?

А якщо через деякий час водії вже звикнуть бачити цю зовсім не для піару “візуальну присутність” поліції, чи не перестануть надавати перевагу пожежним машинам чи машинам швидкої допомоги, які дійсно поспішають на виклик і які також використовують тільки сині маячки?

document.write(«»);