grizzly

БТР Grizzly – канадський повнопривідний бронетранспортер з колісною формулою 6х6, який може долати водні перешкоди.

У 1970 році Міністерство оборони Канади уклало контракт зі швейцарською компанією Mobar на розробку і випуск нового бронетранспортера, який би задовольняв усі вимога канадської армії. За основу була взята швейцарська машина MOWAG Піранья 6х6. У 1979 році було розпочато серійне виробництво БТР Grizzly. Всього на озброєнні канадської армії знаходиться 490 машин.

До складу екіпажу бронетранспортера входять троє членів: командир, механік, водій. У БТР можуть поміститься до шести повністю екіпірованих піхотинців. Посадка і висадка десанту проводиться через двері в кормі корпусу, а екіпажу – через відповідні люки над їх місцями. БТР Grizzly має несучий зварений корпус товщиною 10 мм, який забезпечує противопульним захист.

Бронетранспортер оснащений дизельним двигуном Detroit Diesel 6V53T. Машина має незалежну ходову частину, а також керовані передні колеса. БТР Grizzly здатний долати водні перешкоди уплав за допомогою двох водометних рушіїв. Також машина оснащена перископічними приладами і приладами нічного бачення.

До складу озброєння бронетранспортера входить 12,7-мм кулемет і спареного з ним 7,62-мм кулемет, які монтуються у вежі кругового обертання.

document.write(«»);