publication_241084_imgf819068eb978a2d9428a7be5192ba4fe_620x0

Питання парковок і стоянок для автомобілів у великих містах – болюча тема як для автолюбителів, так і для інших громадян, яким транспорт може заважати.

Місце для стоянки біля багатоповерхового будинку є однією з найбільш поширених причин для конфлікту з сусідами. Нерідко, підприємливі мешканці «закріплюють» паркомісце у дворі і відстоюють свої права на нього, не даючи нікому можливості його зайняти. Domik.ua з’ясував, хто має право паркуватися у дворах багатоповерхових будинків.

Виявляється, такі підприємливі автомобілісти просто займаються самодіяльністю. Паркуватися в певному місці автомобіліст може тільки тоді, якщо ця земля є його приватною власністю. Також можна займати певне місце, якщо в будинку створено ОСББ, а на зборах вирішили виділити людині цю ділянку для парковки.

Під час чергового конфлікту з сусідами за паркувальні місця можна попросити людину, який привласнив собі місце, показати документи, що дозволяють паркувати машину тільки на певній ділянці. Якщо підтвердити документально свої дії заповзятливий автомобіліст не може, то згідно ПДР України, кожен громадянин має право на паркування свого автомобіля в будь-якому місці, якщо це дозволено Правилами дорожнього руху України.

document.write(«»);