Компанія BMW розкрила дизайн і подробиці про суперкар Vision M Next. Поки це концепт, проте, вже на початку наступного десятиліття очікується поява серійної моделі за його мотивами, пише Автотема з посиланням на Технофан.

У рух прототип призводить 600-сильна гібридна силова установка, до складу якої входять пара електромоторів, установлених на задній осі, і дволітровий бензиновий ДВС. У режимі BOOST + віддача агрегатів короткочасно збільшується, забезпечуючи суперкару розгін від 0 до 100 кілометрів на годину за три секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 300 кілометрів на годину. На одній електриці автомобіль може долати до 100 км.

У числі іншого обладнання – технологія розпізнавання лиць, яка при наближенні водія розблокує двері, функція доповненої реальності з підказками на лобовому склі, а також прозора панель, розташована за кермом, на якій відображаються параметри автомобіля, в тому числі обертів, швидкість руху, запас ходу і навіть пульс водія.

За словами представників BMW, в концепт закладені п’ять основних принципів, якими буде керуватися бренд при створенні серійних моделей в майбутньому: дизайн, автономне управління, можливість взаємодії з іншими пристроями, електрифікація і доступність різних сервісів.