LAV_25_Coyote

LAV-25 Coyote – канадська бойова броньована машина, яка була створена спеціально для морської піхоти США.

Розробка машини була розпочата в 1980-х роках. За основу була взята швейцарська БТР MOWAG Piranha I. Створенням і випуском нового бронеавтомобіля займалася канадська фірма General Dynamics Land Systems. У 1982 році були представлені перші прототипи. Через рік після випробувань і деяких доробок бронетранспортер під позначенням LAV-25 Coyote поступив на озброєння армії Канади, а також морської піхоти США. Було замовлено 758 бронетранспортерів LAV-25 з 25-мм гарматою.

 

 

До складу екіпажу БТР входить: командир, навідник і механік водій. Також машина може перевозити до 6 повністю екіпірованих солдатів. Посадка і висадка екіпажу відбувається через люки в даху корпусу над відповідними місцями і люки в даху вежі. У випадку аварійної ситуації екіпаж може покинути машину, використовуючи бічний люк в лівому борту корпусу. Посадка і висадка піхотинців здійснюється через кормові люки і люки в даху корпусу, які розташовані над десантним відділенням.

БТР LAV-25 має зварений корпус з листів броньованої сталі, який забезпечує противопульний захист і захист від осколків снарядів екіпажу і десанту.

Бронетранспортер оснащений дизельним двигуном з турбонагнітачем Detroit Diesel 6V53T потужністю 275 к.с. Також на БТР встановлена трансмісія «Alisson» MT653 з коробкою відбору потужності на два гребних гвинта. Варто відзначити, що машина може також з легкістю долати водні перешкоди уплав за допомогою двох гребних гвинтів, які знаходяться в кормі корпусу, при цьому на носі корпусу піднімається водовідбійний щиток.

LAV-25 Coyote має незалежну торсіонну підвіску. Варто звернути увагу на те, що чотири передніх колеса БТР керовані. Вони також можуть відключатися від трансмісії за схемою 8×4.

На БТР встановлені 25-мм автоматична гармата М242 Bushmaster і 7,62-мм кулемет FN MAG, які монтуються в броньованій двомісній вежі кругового обертання компанії «Delco Systems». Спереду на вежі розміщаються 2 блоки димових гранатометів, а також перископічні прилади спостереження. Крім цього, бронетранспортер оснащений лазерним далекоміром і тепловізором.

document.write(«»);