Японська марка планує відродити культову модель Lancer Evolution на базі нового покоління французького хетчбека Renault Megane RS. Можливо, з’явиться навіть гібридний варіант спортивного автомобіля, пише Автотема з посиланням на НВ.

Наприкінці 2015 року Mitsubishi зробила прощальну версію Lancer Evolution – виконання Final Edition. Нових модифікацій моделі не очікувалося і взагалі не планувалося робити покоління культової машини, але зараз ситуація, схоже, змінилася.

Посилаючись на нерозкриті «японські джерела», Autocar стверджує, що 11-е покоління Lancer Evolution з’явиться після виходу нової генерації Renault Megane RS. Саме французький хетчбек і стане основою для японської моделі.

Зараз Megane RS Trophy і Megane RS Trophy-R оснащуються 300-сильним 1,8-літровим турбомотором, але впровадження м’якого 48-вольтного гібриду в новому двигуні разом зі збільшенням обсягу до 2 літрів має підвищити віддачу агрегату до 350 к.с. Машину побудують на платформі CMF-C/D F4, яка вже в базовому варіанті буде оснащена повним приводом.

Додамо, в 2017 році компанія Mitsubishi вже приймала рішення відродити серію Evolution – під такою назвою планували випустити електричний кросовер. Концепт автомобіля отримав назву e-Evolution і був представлений на автосалоні в Токіо.

Прототип отримав футуристичний дизайн, великі колісні диски, світлодіодну оптику, камери замість бічних дзеркал і ручки дверей, приховані в стійках кузова. Однак, далі концепту справа не пішла.