Після продовження пільгового терміну розмитнення «євроблях» кількість оформлених автомобілів зменшилася до семи машин на добу. Для порівняння, середньодобові показники розмитнення в березні становили близько 30 авто, у квітні вони досягли 60-80, а за травень середній показник становив 100 авто на добу, пише Автотема з посиланням на Autonews.

Додамо, що після численних акцій протесту власників авто на єврономерах, у травні Верховна Рада України відтермінувала введення штрафних санкцій, продовживши реєстрацію до 22 серпня поточного року. Тому українці з нетерпінням чекають на нове рішення та сприяння президента Зеленського у цій справі.

Протягом пільгового періоду, який тривав з 22 листопада 2018 до 22 лютого 2019, коли варість акцизу знизили на 50%, українці розмитнили більше 124 тисяч «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 7,6 млрд грн.

Варто нагадати, що з 22 серпня вступають в дію нові санкції щодо «євробляхерів», які не розмитнили свої автомобілі. За керування нерозмитненим автомобілем на іноземній реєстрації його власнику загрожуватиме штраф у сумі 8 тисяч 500 гривень, а при повторному такому порушенні протягом одного року — 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування на рік і з оплатним вилученням транспорту (або без такого).