Представники команди Зеленського провели консультації з власниками АЗС та нагадали їм про вільний ринок. Після цього ціни на паливо знизились на гривню, пише Автотема з посиланням на Главком.

Після зниження цін на АЗС найбільших мереж 1-2 червня, в середу та четвер бензин і дизпаливо подешевшали ще на 0,4-1 грн/л. Про це повідомляє консалтингова компанія UPECO.

Середня роздрібна вартість палива на АЗС в Україні за станом на 4 липня складає: А-92 – 28,68 грн, А-95 – 29,79 грн, ДП – 29,16 грн.

Представник президента в Кабміні Андрій Герус підрахував, що тепер український автомобіліст на 1 баку бензину буде заощаджувати 50-80 грн, а за місяць така економія може скласти 100-400 грн.

«Наполегливе прохання до учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон’юнктури. Щоб споживачі вже найближчим часом могли відчути перевагу конкурентного ринку у вигляді обґрунтованого зниження цін – а це 2,5 млн українців, які користуються дизельними автомобілями», – написав представник президента 1 червня.

Крім цього посту в Facebook були ще й консультації. «А із об’єктивними факторами всі професійні конструктивні люди погоджуються легко», – додав Герус.

Прессекретарка президента Юлія Мендель зазначила, що «це справедливе зниження цін почалося за ініціативи президента Володимира Зеленського».

«Від цього виграють 7 млн автомобілістів. Вони всі разом за місяць заощадять мільярд гривень», – повідомила Мендель.

Зазначимо, що за 3-4 червня на 1 грн літр палива подешевшав на АЗС Glusco: А-92 – 28,35 грн, А-95 – 29,35 грн, ДП – 28,35 грн.